Tüm komşularınızı kıskandırın: Kimse bu Şambali tarifine hayır diyemiyor Tüm komşularınızı kıskandırın: Kimse bu Şambali tarifine hayır diyemiyor

Tatlı severler, bu tarif tam size göre! Çikolatalı sosun eşlik ettiği, ağızda dağılan profiterollerle mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz profiterol tarifi...

Ev yapımı profiterolle çikolatanın en lezzetli haliyle tanışın. Her bir katmanı ayrı bir keyif sunan bu tarif, tatlıya olan bakış açınızı değiştirecek. Detaylar için okumaya devam edin.

Lezzet yolculuğuna çıkmaya hazır olun: Çikolatalı sosu ve incecik hamuruyla ev yapımı profiterol tarifi burada! Bu tarif ile tatlı yapmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Gelin, birlikte yapalım.

Profiterol Tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı su (200 ml)
100 gr margarin
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı tuz
4 adet yumurta

İç kreması için:

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilin

Çikolatalı sos için:

2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
40 gr bitter çikolata
yarım çay bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı süt

Profiterol Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencereye suyu ve yağı alın, kısık ateşte su kaynayıp yağ eriyinceye kadar pişirin.
Kaynayan suya unu ekleyin ve spatula yardımıyla hamuru karıştırmaya başlayın.
Hamur toparlanınca ezip yayarak 4 dakika daha pişirin ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Soğuyan hamura yumurtaları tek tek ekleyin, spatula yardımıyla yayıp ezerek toparlayın.
Tüm yumurtalar bitip yumuşak ama yayılmayan bir hamur elde ettiğinizde tatlı kaşığıyla yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye porsiyonlayın.
180 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. 
Pişme süresinin sonunda fırını kapatın ve kapağını aralayın, profiterol toplarını içinden çıkartmadan 10 dakika dinlendirin.
Profiterol dolgusu için; tüm malzemeyi tencereye aktarın orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
Çikolatalı sos için; tüm sos malzemesini soğukken tencereye alın ve aynı dolgu gibi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
İçlerini doldurduğunuz profiterolleri çikolata sos ile servis yapın.

Ev yapımı profiterol tarifi ile tatlı saatleriniz artık daha keyifli ve lezzetli geçecek. Bu tarif, çikolata sosunun ve çıtır hamurun mükemmel uyumunu sofralarınıza taşıyacak. Misafirlerinizi şaşırtmak ve tatlı bir kaçamak yapmak için ideal bir seçenek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi