Kurabiye yapımı düşündüğünüzden daha kolay olabilir, özellikle bu sirkeli tuzlu kurabiye tarifi ile. Margarin, sıvı yağ ve sirke gibi basit malzemelerle, mükemmel kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu tarif, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli aşçılar için idealdir.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Bu sirkeli tuzlu kurabiye tarifi, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla sunuyor. Her bir lokmada hissedeceğiniz ağızda dağılan yapı ve enfes tat, bu kurabiyeyi özel yapmak için yeterli. Nasıl mı? İşte cevabı bu detaylı tarifte!

Mutfakta biraz zaman geçirmek isteyenler için mükemmel bir seçenek olan sirkeli tuzlu kurabiye, pratikliği ve lezzeti ile ön plana çıkıyor. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay tarifle kendi kurabiyelerinizi yapmaya başlayın!

TUZLU KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı üstüne
3 su bardağı un

TUZLU KURABİYE TARİFİ

Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağı koyarak karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu yavaş bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve tepsiye dizin.
Şekil verdiğiniz hamurların üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün.
Üzerine susam veya çörek otu serpin.
170 dereceli fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

TUZLU KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Tuzlu kurabiye için kullanacağınız unu mutlaka eleyin.

Hamur yaptıktan sonra mutlaka buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Tuzlu kurabiye hamurunu açıp kalıp yardımıyla şekil verebilirsiniz.

Dilerseniz içerisine mahlep de ekleyebilirsiniz.

Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi, lezzetli sonuçlar almak için mükemmel bir yol sunuyor. Bu tarif, çay saatlerinizde veya özel günlerde sunabileceğiniz harika bir seçenek olarak öne çıkıyor. Malzemeleri karıştırın, şekil verin ve fırında pişirin; işte bu kadar!

Editör: Haber Merkezi