Çıtır çıtır bir börek yapımının sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu hızlı tarifle, evde kolayca ve kısa sürede yufkadan nefis börekler hazırlayabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifi deneyin.

Ev yapımı bir börek lezzetini sadece 5 dakikada sofranıza getirmek ister misiniz? Bu pratik ve çıtır börek tarifi, yoğun günlerinizde ya da aniden gelen misafirleriniz için ideal bir seçenek olacak.

Çıtır çıtır ve lezzetli bir börek yapımı düşündüğünüzden daha hızlı ve kolay olabilir. Yufkadan hazırlanan bu börek tarifi, sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet sunuyor.

MALZEMELER

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Bu hızlı ve çıtır börek tarifi ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun. Yufka kullanarak hazırlanan bu tarif, pratikliği ve eşsiz lezzeti ile herkesin beğenisini toplayacak. Hem kolay hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal olan bu börek, kısa sürede hazırlanışıyla da zaman kazandıracak. Şimdi mutfakta bu harika tarifi deneme zamanı! Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi