Bu yıl, devletin ihtiyaç sahibi 4 milyon 53 bin aileye sağlayacağı elektrik desteğiyle, birçok hanenin yüzü gülecek. Elektrik faturası desteği, ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. İşte, destekten yararlanma şartları ve miktarları...

Devlet tarafından sunulan elektrik fatura yardımı, milyonlarca ihtiyaç sahibi ailenin hayatını aydınlatacak. 4 milyon 53 bin aile, bu destekle nefes alacak. Peki, bu destekten kimler yararlanabilir ve destek miktarı ne kadar? İşte detaylar...

Elektrik Desteği Şartları ve Miktarları

Düzensiz göçmenlere İçişleri'nden 'Kalkan'! Düzensiz göçmenlere İçişleri'nden 'Kalkan'!

Elektrik desteği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYD) tarafından belirlenen hak sahipliği devam eden hanelere verilecek. Destek miktarları, hanenin büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor:

1-2 kişilik haneler: 75 kWh karşılığı 130.09 TL
3 kişilik haneler: 100 kWh karşılığı 173.46 TL
4 kişilik haneler: 125 kWh karşılığı 216.82 TL
5 kişi ve üzeri haneler: 150 kWh karşılığı 260.19 TL
Aylık ortalama 200 TL olarak hesaplanan bu destekle, devlet yılda yaklaşık 10 milyar TL tutarında elektrik faturasını karşılayacak.

Kimler Faydalanabilir? Başvuru Şartları Neler?

Bu destek programı, düzenli sosyal yardım alan ve özellikle zor durumda olan haneleri kapsıyor. 65 yaş üstü muhtaç kişiler, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardımı alanlar bu destekten faydalanabilecek. En güzel yanı, yararlanmak isteyen hanelerin herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek olmaması. Yeter ki, kimlik kartınız ve elektrik faturanız ile birlikte en yakın PTT şubesine gidin.

Nasıl Yararlanırım? Elektrik Fatura Desteği Detayları

Bu destek programı, özellikle ekonomik zorluklar içinde olan aileler için önemli bir fırsat. Eğer siz de yukarıda belirtilen kriterlere uyuyorsanız, bu fırsattan yararlanmak için harekete geçin. Devletin sağladığı bu destekle, aile bütçenize katkıda bulunabilir, ekonomik rahatlama sağlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi