Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/3) 19 Kasım tarihinde gerçekleşti. Sınavı geride bırakan adayların gözü şimdi de ALES sonuçlarına çevrildi. Sonuç tarihine odaklanan adaylar, ALES sınav sonucu sorgulama hakkında araştırma yapıyor. ALES/3 değerlendirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden ilan edilecek. Adaylar sonuçlarına ÖSYM şifresi ile beraber erişecekler. İşte, 2O23 ALES sonuç tarihi...

Alpcan Demir, yarın Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun konuğu olacak Alpcan Demir, yarın Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun konuğu olacak

ALES/3 SONUÇLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2023 sınav takvimi sonrasında ALES/3 sonuç tarihi belli oldu.


Buna göre; ALES/3 sonuçlarının 5 Aralık'ta saat 10.00'da açıklanması bekleniyor.

ALES açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

ALES SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Editör: Haber Merkezi