Aniden gelen misafirler için ideal, hızlı ve lezzetli bir çözüm: Tava böreği. İşte size adım adım kolay tava böreği yapımı!

Çabucak hazırlanıp, hemen servis edilebilen tava böreği tarifiyle mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? İşte lezzet dolu tarifimiz.

Bu tarif ile Açma yapmak çok kolay! Dillere destan Dereotlu Açma tarifi Bu tarif ile Açma yapmak çok kolay! Dillere destan Dereotlu Açma tarifi

Kısa sürede enfes bir börek yapmak artık çok kolay! İşte dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifi ve püf noktaları.

Şipşak Tava Böreği Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 adet yufka

Arası için

Rendelenmiş kaşar peyniri
Pul biber

Şipşak Tava Böreği Tarifi

Süt, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır. 3 adet yufka ikiye katlanıp rulo şekilde sarılıp, ince şeritler halinde kesilip, sosun içine alınıp iyice karıştırılır.
Yağlanmış tavaya soslanmış yufkanın yarısı alınır ve üzerine kaşar rendesi, pul biber serpilir.
Kalan soslu yufka da peynirlerin üzerine yaydırılır.
Kısık ateşte üzeri kapalı arkalı önlü kızartılıp dilimlenip servis edilir. 

Bu şipşak tava böreği tarifi ile lezzetli ve pratik bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Hem kolaylık hem de lezzet arayanlar için ideal olan bu tarif, her zaman imdadınıza yetişecek. Ağızda dağılan yapısı ve lezzetiyle tava böreği, çay saatlerinin ve aniden gelen misafirlerin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu kolay lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!