Hikmet Çetin: Ülkemizin tüm sorunlarını kolayca çözmenin yolu AK Parti ile CHP ittifakından geçer Hikmet Çetin: Ülkemizin tüm sorunlarını kolayca çözmenin yolu AK Parti ile CHP ittifakından geçer

Tevfik İleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programa Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Dönmez, Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, İlçe Emniyet Müdür Vekili Durhasan Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, siyasi parti başkanları, idareciler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.


Tevfik İleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Erdem Başkaya burada yaptığı konuşmada “İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlardaki maneviyatı yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu Akif’in milletin ruhunda makus bulan derin ıstırabın tercümanı olmasından ileri gelir. İstiklal Marşı, Milli Mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Onun bu başarısındaki en önemli unsur Mehmet Akif'in şahsiyeti ve Milli Mücadele yıllarındaki konumudur. Mehmet Akif o karanlık günlerimizde Milli Mücadelenin başarılı olması için Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde çalışmalarla, gerek camilerde hutbe vaazlarla gerekse de meydanlarda kalemiyle ve ilmiyle yer yer ümitsizliğe düşen insanımıza istiklal aşkını, kazanma enerjisini aşılamaya çalışmıştır.” dedi.


Programda Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Yüztgenç “Akif’in Sözü, Cumhuriyetin 100’ü” konulu konferans verdi. Öğrencilerin şiirleri ve oratoryo gösterisiyle devam eden programda Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazma sürecini anlatan tiyatro sahnelendi.


Törenin ardından İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi