Mutfakta lezzetli ve pratik tarifler peşinde olanlar için, irmiğin hoş dokusuyla hazırlanan bu kurabiye, misafirlerinizin de unutamayacağı tatlar arasına girecek. İşte adım adım irmikli kurabiye tarifi!

Yalnızca birkaç malzemeyle ve 10 dakika içinde mutfakta harikalar yaratabileceğiniz bu irmikli kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. İşte detaylar!

Çay saatlerinizi taçlandıracak, misafirlerinizden tam puan alacağınız irmikli kurabiye tarifimiz karşınızda! Her ısırıkta lezzetin doruklarına çıkacağınız bu tarifi sakın kaçırmayın.

İRMİKLİ KURABİYE

MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Üzeri İçin:

1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İşte irmikli kurabiye yapmak bu kadar basit! Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun...

İşte karşınızda, tüm ayrıntılarıyla irmikli kurabiyenin sırları! Bu tarif, çay saatlerinizi zenginleştirecek ve mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha da keyifli hale getirecek. Basit malzemelerle, herkesin kolayca yapabileceği bu lezzetli tarifi deneyin ve mutfağınızda harikalar yaratın. Herkese şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi