Renkli sebzeler ve Akdeniz'in esintileriyle dolu şakşuka, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet. Bu pratik tarif ile şakşuka yapımını keşfedin.

Patlıcanın, biberin ve domatesin harmanlandığı şakşuka, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Sağlıklı ve lezzetli bu yemeği evde yapmaya ne dersiniz?

Her mevsim sofralarınızı süsleyecek şakşuka, sağlıklı ve besleyici özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu basit ve lezzetli tarifi denemeye hazır olun.

MALZEMELER

4 tane patlıcan
1 yemek kaşığı yağ
1 tane soğan
4 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Bir kez yediğinizde bağımlısı olacaksınız! Beşamel Soslu Ispanak Graten tarifi Bir kez yediğinizde bağımlısı olacaksınız! Beşamel Soslu Ispanak Graten tarifi

Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir kabın içine alarak tuzlu suda bekletin.
Biberleri, domatesleri ve soğanları doğrayın.
15 dakika bekletilen patlıcanları kurulayın.
Tavada sıvı yağda kızartın ve kağıt havluya dizin.
Başka bir tavada sos için yağ ile soğan ve sarımsakları kavurun.
Biberleri ekleyin ve kavurun.
Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Patlıcanları sosun üzerine koyun ve karıştırın.
Arzuya göre kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Şakşuka, sağlıklı malzemeleri ve pratik yapımıyla, her yemek saatinde tercih edebileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Bu tarif sayesinde, Akdeniz'in o eşsiz lezzetlerini sofranıza taşıyabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi