Hem hafif hem de doyurucu bir kahvaltı seçeneği olan krepleri yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Süt, yumurta, un ve biraz yağ ile mükemmel krepler yapmaya hazır olun.

Evde krep yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay! İhtiyacınız olan malzemeleri bir araya getirin ve bu basit adımları takip ederek ailenize lezzetli bir sabah kahvaltısı hazırlayın.

Herkesin sevdiği krepler, pratik tarifi ile hızlıca sofranızda! Bu tarif sayesinde kreplerinizi istediğiniz malzemelerle süsleyebilir ve kendi damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.

KREP TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz

TARİF

Herkes pastaneden aldınız sanacak: Tadı damaklarda kalacak Şekerpare tarifi Herkes pastaneden aldınız sanacak: Tadı damaklarda kalacak Şekerpare tarifi

1 karıştırma kabına 1 su bardağı sütü aktarın.
1 yumurtayı da ekleyip çırpıcıyla güzelce karıştırın.
Ardından un ve tuzu da ekleyip çırpıcıyla iyice karıştırın. Karışım pürüzsüz bir kıvam alınca 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Pişirmek için tavayı az miktarda sıvı yağıyla yağlayın, fazla yağı bir kağıt havluyla aldırın ve tavayı kızdırın.
Kızgın tavaya krep harcından bir kepçe alıp aktarın ve tavayı hafifçe sallayarak hamurun tavaya ince bir tabaka halinde yayılmasını sağlayın.
Krebin bir yüzü pişince spatula yardımıyla dikkatlice çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.
Tüm krep harcı bitene dek aynı işlemi tekrar edin ve kreplerinizi arkalı önlü pişirin.
Bu tarifle toplam 4 adet krep elde edebilir, servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Bu basit ve lezzetli krep tarifi ile sabah kahvaltılarınızı renklendirin. İster tatlı ister tuzlu olsun, krepler her türlü ek malzemeyle harika bir uyum sağlar. Bu tarif sayesinde, kreplerinizi istediğiniz şekilde kişiselleştirebilir ve ailenize ya da misafirlerinize lezzetli bir ziyafet sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi