Ev yapımı bir lezzet olan tepsi kebabı, büyük küçük herkesin favorisi olacak. Malzemeleri hazırlayın, bu tarifle mutfakta harikalar yaratın!

Klasik kebap tariflerinden sıkıldıysanız, tepsi kebabı ile mutfakta yeni bir soluk açın. İşte davet sofralarınızı süsleyecek bu enfes tarif...

Tepsi kebabı, lezzetli ve pratik bir alternatif arayanlar için ideal. Bu tarif ile evde kebap keyfini doruklarda yaşayın.

Tepsi Kebabı Tarifi: Sofralarınızın Yıldızı

Tepsi Kebabı, lezzetiyle kebap severleri mest edecek, tadı uzun süre damağınızda kalacak bir tariftir. Hem kolay hazırlanışı hem de herkesin beğenisini toplayacak olmasıyla, davet sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi etkileyecek Tepsi Kebabı, enfes lezzetiyle tüm ailenin favorisi olacak. İşte malzemeler ve hazırlanışı:

Gerekli Malzemeler

Kebap İçin:

Yarım kilo kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
Baharatlar: 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı isot

Üzeri İçin:

Domates
Biber
4 adet patates

Salçalı Sos İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su

Hazırlanışı

Kıymayı derin bir kapta, ince doğranmış soğan, biber, maydanoz, kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler ile baharatları ekleyerek iyice yoğurun.

Harcı tepsiye bir santim kalınlığında olacak şekilde yayın.

Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi

Dilimlenmiş patates, domates ve biberleri kebap harcının üzerine yerleştirin.

Salçayı suyla karıştırıp, tepsi kebabının üzerine gezdirin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında, patatesler yumuşayıp üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Tepsi kebabı tarifi ile mutfakta yeni bir keşfe yelken açın. Bu tarif, hem kolay hazırlanışı hem de muhteşem lezzetiyle herkesin gönlünde taht kuracak. Davet sofralarınızdan günlük öğünlerinize kadar her zaman tercih edebileceğiniz bu kebap, lezzet severleri bir araya getirecek. Afiyet olsun!