Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz enfes bir un kurabiyesi tarifi arıyorsanız, bu rehber tam size göre. Üç malzeme ile 20 dakikada mükemmel kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte detaylar...

Bir lokmasıyla vazgeçilmeziniz olacak: Börek tadında Peynirli Krep tarifi Bir lokmasıyla vazgeçilmeziniz olacak: Börek tadında Peynirli Krep tarifi

Pratik ve lezzetli bir un kurabiyesi yapmak için fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Tereyağı, pudra şekeri ve un ile 20 dakika içinde enfes kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? İşte tarifimiz...

Kısa sürede lezzetli tatlılar yapmak isteyenler için ideal bir tarif: Üç malzemeli un kurabiyesi. Bu basit tarif, ani gelen misafirler için de kurtarıcınız olacak. Gelin, bu kolay tarife birlikte göz atalım.

Malzemeler

250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un

Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.

Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.

Püf noktalar

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün. 

Bu üç malzemeli un kurabiyesi tarifi ile hem zamandan tasarruf edin hem de lezzetli sonuçlar elde edin. 20 dakika içinde hazır olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin veya özel anlarınızın yıldızı olacak. Deneyin ve bu basit, hızlı, lezzetli tarifin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi