Evde pastane tadında kurabiye yapmak isteyenler için Nişastalı Un Kurabiyesi, komşularınızı da kapınıza getirecek kadar lezzetli bir seçenek. Bu tarif ile kurabiye yapmanın inceliklerini öğrenebilir, çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz."

Komşularınızın kapınıza gelmesini sağlayacak bir tarif mi arıyorsunuz? Nişastalı Un Kurabiyesi, kokusuyla bile insanı mutlu eden, tadıyla unutulmaz anlar yaşatan bir lezzet. İşte adım adım bu eşsiz kurabiye tarifi!

Nişastalı Un Kurabiyesi, çay saatleriniz için mükemmel bir lezzet sunuyor. Bu kolay ve pratik tarif ile evinizde pastane lezzetinde kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte komşularınızı da mest edecek Nişastalı Un Kurabiyesi yapmanın yolları!

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu

Su Böreğini bu kadar kolay yapan başka tarif yok! Tavada çıtır çıtır Su Böreği tarifi Su Böreğini bu kadar kolay yapan başka tarif yok! Tavada çıtır çıtır Su Böreği tarifi

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi