Evinizde lezzetli bir İngiliz keki yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve pratik tarifle, portakal kabuğu ve hindistan cevizinin harmanlandığı muhteşem bir lezzete ulaşacaksınız. Her biri lokmalık boyutta olan bu kekler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

İngiliz keki, özellikle çay saatlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir seçenektir. Portakal kabuğu rendesiyle aromalandırılmış bu kek tarifi, herkes tarafından beğenilecek. İşte adım adım İngiliz keki yapımı!

Küçük ve şık dilimler halinde sunulan İngiliz keki, hem göze hem damağa hitap ediyor. Hindistan cevizine bulanmış ve kakaolu süt ile ıslatılmış bu lezzetli kekler, çay saatlerinize yeni bir soluk getirecek.

İngiliz Keki Tarifi

Malzemeler

Keki İçin;

·        2 adet yumurta

·        Yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)

·        1 çay bardağı süt

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1,5 su bardağı un

·        1 paket kabartma tozu

·        1 portakal ya da limon kabuğu rendesi

Islatmak İçin;

·        1 su bardağı süt

·        2 yemek kaşığı şeker (silme)

·        1 yemek kaşığı kakao

Etrafına Bulamak İçin;

·        Hindistan cevizi

İngiliz Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

1.    Yumurta ve şeker beyazlaşıp köpük köpük olana kadar güzelce çırpıldıktan sonra, diğer malzemeler ilave edilir ve çırpılır.

2.     Son olarak portakal kabuğu eklenerek karıştırılır.

3.     23/30 cm dikdörtgen borcamın tabanına yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülerek spatula ile düzeltilir.

4.     160 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirilir.

5.     Sürenin sonunda kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.

6.     Sosu için uygun bir kap içerisine süt, kakao ve şeker alınır, kakao ve şeker eriyene kadar çırpılır.

7.     Kek pişirme kağıdı ile birlikte tezgah üzerine alınır ve uzun kenarından 7 eşit parça olacak şekilde kesilir.

8.     Daha sonra kısa kenarından da 5 eşit parçaya kesilir. 2,5-3 cm kenar uzunluğunda küpler oluşuyor, bu şekilde 35 adet kare kekler elde edilir.

9.     Kek dilimlerinin yüzeyleri kakaolu süte batırılarak, hindistan cevizine bulanır. 

Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi

Editör: Haber Merkezi