Türk mutfağının tarihi ve lezzetli yemekleri arasında yer alan çılbır, basit malzemelerle hazırlanan, ama damakta unutulmaz izler bırakan bir tat. Bu yazımızda, evde kolayca nasıl çılbır yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Yumurta ve yoğurt gibi her evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz çılbır, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan eşsiz bir lezzet. Peki, bu tarihi yemeği evde nasıl yapabilirsiniz? İşte karşınızda pratik çılbır tarifi!

Çılbır, Osmanlı zamanından bugüne kahvaltıların olmazsa olmazı. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarifi evinizde denemek için sabırsızlanıyor olabilirsiniz. O halde, bu eşsiz tarif için kolları sıvayın ve mutfağa geçin!

MALZEMELER

1 bardak süzme yoğurt
2 yumurta
Yarım kilo tereyağı
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane

TARİF

Bir kasede, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve yoğurdu karıştırın.
Bir sos tenceresine su koyun ve kaynatın.
Ocağın altını kapatmadan, kaynayan suya yumurtayı kırın ve 3 dakika boyunca pişirin.
Pişen yumurtayı bir kevgir ile alın ve yoğurtlu karışımın üzerine koyun.
Bir tavada tereyağını eritin.
Eriyen yağa baharatları koyun ve kavurun.
Yumurtaların üzerine tereyağlı karışımı gezdirin.

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Çılbır, Türk kahvaltı kültürünün olmazsa olmazlarından biri olarak kalmaya devam ediyor. Hem tarihi bir lezzet olan hem de pratik bir şekilde hazırlanabilen bu yemeği evde denemek, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecektir. Şimdi bu lezzeti keşfetme zamanı, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi