Başarı Hikayeleri bazen umudumuzun tükendiği zamanlarda, bazende yolumuzu kaybettiğimiz zamanlarda bizlere umut ışığı ve yol gösterici olurlar. Her insanın ömür yolculuğunda, yolunun kesiştiği duraklar vardır.

Yeni tanışıklıklar, yeni roller, yeni sorumluluklar ve yeni hissiyatlar; bu duraklarda sürece dâhil olurlar. İşte Avukat Hasan Arslanın 2005 yılında Çesiad bursiyeri olarak tanıştığı yere şimdi yönetim kurulu başkanı olarak seçilmesi elbetteki bir başarı yolculuğudur. 

1986 yılında Çorum merkezde dünya gelen Hasan Arslan,ilköğrenimini Çorum Atatürk  İlköğretim okulunda, lise öğrenimini ise 2005 yılında Çorum Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. 2005 yilinda lisans egitimi icin istanbul'a gelmiş ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yüksek öğrenimime baslamış. 2009 yilinda Hukuk fakültesinden mezun olmuştur. Mezuniyet sonrasi 2009-2017 yillari arasinda avukatlik yapmış 2017 yılında hakimlik sınavını kazanan Arslan ,Önce Malatya Ağır Ceza Hekimliği akabinde Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde idari görev olarak Tetkik Hâkimligi yapmıştır. 2021 nisan ayında kamudan istifa ederek özel sektöre ve İstanbula dönmüştür. 
2 yıldır serbest avukatlik yapan Hasan Arslan 
Ayrıca 2019 yılında İnönü üniversitesinde kamu hukuku alanında yüksek lisansını tamamlamış , hali hazırda da İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi özel hukuk anabilim dalında yüksek lisansına devam etmektedir. 
Öğrenciliğinden itibaren  Çesiad, Çekva gibi hemşeri dernek ve vakiflari ile Hukukçular Derneği gibi birçok STK'da görev almıştır.
Çesiad ile 2005 yılında bursiyer olarak tanışmış mezuniyet sonrasi ise burs vermek nasip olmuştur, yönetim kurulu üyeligi, başkan yardımcılığı görevlerini icra eden Arslan, 
21 mayis tarihli genel kurulda ise 2023-2025 dönemi için başkan olarak seçilmiştir.

İyilik yapmak, insan ruhunu güzelleştiren, iyilik yapanı mutlu eden, insana huzur veren bir davranış şeklidir. Bizim gelenek göreneklerimizde de dini inancımızda da iyiliğin önemi büyüktür. Dinimiz, iyilik yapmayı emreder ve ailelerimiz de bizleri bu yönde yetiştirmek için çok uğraşır.
Çeşiad Derneği de en başta kendine iyilik yapmayı prensip ederek bu yola çıkmıştır. 
Peki “Çesiad” nedir? 
Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneğidir.
28 Ekim 2005 yılında kurulan dernek, 20.02.2006 yılında faaliyete başlamıştır. 
Çorum’un tanıtımına ve gelişmesine katkı sağlamak isteyen diplomat, bürokrat, eğitimci ve sanayicileri bünyesinde toplayan dernek, memleketinden uzakta okuyan gençlere aile olmayı vazife edinmiştir.
Kurulduğu günden bugüne denk yüzlerce Çorumlu gence burs veren dernek aynı zamanda sosyal ve kültürel projelerle de gençlerin hayatında güzel izler bırakmayı hedeflemektedir.
Konferanslar, paneller, geziler, sosyal farkındalık projeleri gibi bir çok işte imzası olan derneğin kapısı tüm gençlerimize açıktır. Bugüne kadar Ahmet Lapacı
İbrahim Sezikli
Mehmet Yıldırım
Mehmet Karaca
Muzaffer Canıdemir
Av.Murat Başer başkanlık yapmıştır. 
Mallarınızı Allah yolunda harcayın ve kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın. Bir de iyilik edin ve yaptığınızı güzel yapın. Doğrusu Allah iyilik eden ve işini güzel yapanları sever. (Bakara / 195. Ayet)