Tatlı bir sürpriz arıyorsanız, köstebek pasta tam size göre! Hem görünüşü hem de tatlı tadıyla bu pasta, çay saatlerinin veya özel günlerin vazgeçilmezi olacak.

Poğaça boyutunda mükemmel lezzet: Nefis Anne Kurabiyesi tarifi Poğaça boyutunda mükemmel lezzet: Nefis Anne Kurabiyesi tarifi

Köstebek pasta, çocukluğun vazgeçilmez tatlarından biridir. Bu basit tarifle, evde kendi köstebek pastanızı yaparak bu lezzeti tekrar yaşayabilirsiniz.

Muz, çikolata ve nefis kremasıyla köstebek pasta, tüm tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Bu rehberle, bu lezzetli pastayı adım adım nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz.

MALZEMELER

Keki için;

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya

Kreması için;

1 poşet krem şanti
1 paket toz krema
2,5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı damla çikolata

İçi için;

4 adet muz

TARİF

Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara alınır.
Şekerin yarısı beyaza yarısı sarıya eklenir.
Yumurta akını köpürüp koyu bir kıvam olana kadar mikserle çırpılır.
Yumurta sarısı şeker eriyene kadar çırpılır.
İçine sıvı yağ ve süt ilave edilip çırpmaya devam edilir.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao tel süzgeçte elenerek karışıma ilave edilir.
Mikserle iyice çırpılır.
Köpürttüğümüz yumurta akı karışıma ilave edip spatula yardımıyla alttan üste söndüremeden karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirilir ve karışım kalıba dökülür.
170 derece önceden ısıtılmış fansız alt üst kısmı yanan fırında 45 dakika pişirilir.
Krema için şanti, toz krema ve süt bir kap içerisinde mikserle karıştırılarak hazırlanır ve en son damla çikolatalar eklenir. Kaşık yardımıyla karıştırılır.

Köstebek pasta yapmak sandığınızdan çok daha kolay! Bu tariflerle, evde hızlı ve lezzetli bir şekilde köstebek pasta yapabilir, sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz. Pratik ipuçları ve kolay adımlarla, her seferinde mükemmel pastalar yapabilirsiniz. Şimdi fırını ısıtın ve bu harika tarifi deneyin!
Kek soğuyunca kenarı havuz gibi kesilip kaşık yardımıyla yarıya kadar oyulur.
Muzlar uzunlamasına kesilip içini doldurulur.
Üzerine krema kubbe olacak gibi doldurulur.
İçimden çıkan kek parçaları robottan geçirilip üzerine dökülür.
Kek parçaları ve krema fazla gelebilir, fazlasını kup bardağına koyarak küçük porsiyon tatlı hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.