Tatlı bir finale ne dersiniz? Ekmek kadayıfı, herkesin bayıldığı, karamelize tadıyla dillere destan bir lezzet. Evde kendi ekmek kadayıfınızı yaparak sevdiklerinizi şaşırtmaya hazır olun!

Ekmek kadayıfının o eşsiz karamelize tadını evinizde de yaşamak istemez misiniz? Kaymak veya dondurma eşliğinde, ev yapımı ekmek kadayıfı ile tatlı bir serüvene çıkmaya hazırsanız, işte tarifimiz.

Bayramlar, özel günler ya da sıradan bir günü tatlandırmak için ekmek kadayıfından daha iyi ne olabilir? Bu kolay ve lezzetli tarif ile ekmek kadayıfını evinizde yapın, tatlı bir mutluluk yaratın.

Evde Kolay Ekmek Kadayıfı Tarifi: Adım Adım Hazırlanışı

Ekmek kadayıfı, pastanelerin vitrinlerini süsleyen, karamelize tadıyla dondurma veya kaymakla harika bir uyum sağlayan popüler bir tatlıdır. Evde yapımı düşünüldüğü kadar zor olmayan bu tatlı, herkes tarafından sevilen ve özel günlerde de tercih edilen bir lezzet haline geliyor. İşte, Ekmek Kadayıfı tarifi:

Ekmek kadayıfı, bayramların ve özel günlerin vazgeçilmezi olup, karamelize tadıyla damaklarda enfes izler bırakıyor. Evde hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay olan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeler ve hazırlanışı:

Malzemeler

Ön Maya İçin:

Yiyen herkesten tam puan alacak tarif! Kıtır kıtır Cevizli ve Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır? Yiyen herkesten tam puan alacak tarif! Kıtır kıtır Cevizli ve Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır?

1/2 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı kuru maya

Hamur İçin:

2 adet yumurta
60 gram tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı ılık su
1/2 çay kaşığı tuz
6 çay bardağı un

Islatmak İçin:

1 yemek kaşığı pekmez
2 su bardağı su

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Ilık su, un, pekmez ve kuru mayayı karıştırın ve 10 dakika bekleyin.

Ön mayaya yumurta, pekmez, ılık su, tuz, yumuşamış tereyağı ve unu ekleyin. Mikserle en az üç dakika karıştırın.

Hazırladığınız hamuru 40 dakika boyunca mayalandırın. Sonra hamuru yağlanmış tepsiye alın ve 190 derecede kızarana kadar pişirin.

Soğuyan ekmeği pekmezli su ile ıslatın. Ayrı bir tencerede şeker eriyene kadar karamelize edin, su ve limon suyu ekleyip şerbeti hazırlayın.

Ekmek kadayıfını şerbetle ıslattıktan sonra en az 2 saat dinlendirin ve kaymakla servis edin. Bu adımları takip ederek, evinizde pastane lezzetinde ekmek kadayıfı yapabilirsiniz.

Ekmek kadayıfı, karamelize tadı ve kaymakla birleştiğinde ortaya çıkan enfes lezzet ile sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Evde yapımı sandığınızdan çok daha kolay olan bu tatlı, tadına bakan herkesi hayran bırakacak. Tarifimizi deneyerek bu eşsiz lezzeti evinizde de yaşayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Tatlı damağınızla buluşacak bu muhteşem lezzet için daha fazla beklemeyin, hemen deneyin!