Eğer kahvaltıya yetişmek için zamanınız yoksa veya ani gelen misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız, bu 5 dakikada hazırlanan poğaça tarifi tam size göre. Hızlı, pratik ve lezzetli!

Sabah kahvaltılarınıza lezzet katmak ve çay saatlerinizi zenginleştirmek için ideal olan bu poğaça tarifi, yalnızca 5 dakika içinde hazırlanabilir. Bu kolay tarifle, herkes poğaça yapabilir!

5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu poğaça tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı azaltırken, lezzetten ödün vermiyor. Çayın yanında veya sabah kahvaltısında taze poğaçalarınızla gününüze başlayabilirsiniz.

5 DAKİKADA HAZIRLANAN KOLAY POĞAÇA TARİFİ

MAZLEMEZLER

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
3,5 - 4 su bardağı un

20 dakikada hazır: Çay saatlerine eşlik edecek Sütlü Kurabiye tarifi 20 dakikada hazır: Çay saatlerine eşlik edecek Sütlü Kurabiye tarifi

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu

İçi için:

100 gram kaşar peyniri
50 gram sucuk
1 adet kapya biber

5 DAKİKADA HAZIRLANAN KOLAY POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1) Yoğurt, yumurta beyazı, toz şeker, tuz ve sıvı yağı derin bir kaba alıp karıştırın.

2) Malzemelerin içerisine önce kabartma tozunu, ardındansa kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini sürdürün.

3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde üzerine bastırarak yassı bir şekilde açın. Hamurun içine küçük küçük doğradığınız malzemeleri koyun ve kapatın.

4) Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin. Arzu ederseniz çörek otu yerine susam da kullanabilirsiniz.

5) Poğçaları180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

6) Fırından çıkardığınız tazecik poğaçaları ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Bu 5 dakikada poğaça tarifi, zamanı kısıtlı olanlar için mükemmel bir çözüm sunuyor. Hem kolay hem de hızlı bu tarif ile lezzetli poğaçalarınızı anında hazırlayabilir ve her zaman taze poğaça keyfini yaşayabilirsiniz. Deneyin ve bu pratik lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!