Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz sütlü kurabiye tarifi, yumuşacık dokusu ve lezzetiyle tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak. İşte adım adım sütlü kurabiye yapımı!

Çay saatlerinizi tatlandıracak sütlü kurabiye, pratik malzemelerle kısa sürede hazırlanabilir. Yumuşacık ve lezzetli bu kurabiyeler, çayın yanında mükemmel bir eşlikçi olacak.

Sütlü kurabiye, çabuk ve kolay bir tarifle çay saatlerinizi şenlendirecek. Pudra şekeri, süt ve yumurta sarısı ile hazırlanan bu tarif, çay saatleriniz için ideal bir seçim.

Malzemeler

Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Sütlü kurabiye tarifi ile çay saatlerinize lezzet katabilir, sevdiklerinizle keyifli zaman geçirebilirsiniz. Bu hızlı ve pratik tarif, misafirlerinize sunmak için de mükemmel bir seçenek oluşturur. Tarifi deneyin, kolayca hazırlayın ve çay saatlerinin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi