Beşamel sosun pürüzsüz dokusu ve ıspanağın sağlıklı lezzeti ile harmanlanan bu graten tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir seçenek sunuyor. İşte adım adım ıspanak graten yapımı!

Ispanak severlerin yeni favorisi olacak beşamel soslu ıspanak graten, tüm detaylarıyla beraber sizler için bu rehberde! Malzemelerden pişirme tekniklerine kadar her şeyi bu tarifte bulacaksınız.

Her yemek davetinde konuklarınızı şaşırtacak, onların damak zevkini tatmin edecek beşamel soslu ıspanak graten, mükemmel kıvamı ve lezzeti ile ön plana çıkıyor.

MALZEMELER

Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy haşlanmış patates
1 orta boy rendelenmiş havuç
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
karabiber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

TARİF

Herkesin bayıldığı Mini Bazlama tarifi: Yapımı çok kolay! Herkesin bayıldığı Mini Bazlama tarifi: Yapımı çok kolay!

Öncelikli olarak ıspanağımızı temizleyip irice doğrayalım. Zeytinyağında önce yemeklik doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuralım. Ardından salçamızı ekleyelim Birkaç kez çevirelim.
Son olarak ıspanağı da ekleyelim. Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim.
Tuz ve karabiberimizi de ekleyelim. Kendi halinde ılımaya bırakalım. Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kadar kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Ocaktan alalım.
Haşlanmış patatesi irice doğrayalım. Havucu da iri bir şekilde rendeleyelim. Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım. Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını döşeyelim. Üzerine beşamel sosu ekleyelim. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
Önceden hafif ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Beşamel soslu ıspanak graten, besleyici ve doyurucu özellikleriyle mutfaklarınızda yeni bir soluk getirecek. Her yaştan insanın keyifle tüketeceği bu yemeği özel günlerinizde de gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Deneyin ve bu lezzetin tadını çıkarın!