İncirin doğal tatlılığı ve sütün yumuşak dokusu birleştiğinde ortaya çıkan incir uyutması, hem sağlıklı hem de pratik bir tatlı alternatifi sunuyor.

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezlerinden biri olan incir uyutması, adımları takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz, besleyici bir seçenek.

Sağlıklı ve hafif tatlı arayışındaysanız, incir ve sütün sihirli dokunuşuyla hazırlanan incir uyutması tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli bir tarif!

Pastaneleri kıskandıracak Kurabiye tarifi! Orjinal Pastane Kurabiyesi nasıl yapılır? Pastaneleri kıskandıracak Kurabiye tarifi! Orjinal Pastane Kurabiyesi nasıl yapılır?

İNCİR UYUTMASI TARİFİ

MALZEMELER

2. 5 su bardağı süt
8 adet kuru incir
Sıcak su

TARİF

İncirler sıcak su içine konulup 1 saat kadar bekletilir.
Yumuşayan incirler minik küpler halinde doğranıp bir kaba alınır.
Süt tencereye alınıp ısıtılır.
Yoğurt mayalama sıcaklığından 1 tık sıcak olunca altı kapatılır.
Sıcak sütten kepçeyle alınıp incirlerin üzerine konulup tahta kaşıkla iyice ezilir yada blenderle biraz parçalı kalacak şekilde çekilip tencereye aktarılır.
1 tur karıştırıp kaselere pay edilir. Ben kupları mayalanırken ılık kalorifer üzerine koydum yani normal oda sıcaklığında da olur şart değil.
Üzerleri çay tabağı peçete yada streçle kapatıp temiz bez ile örtülür.
2 saat bekletilir yani uyutulur.
Sonra üzerleri açılır yani uyandırılır. Buzdolabına kaldırılır. 2-3 saat dinlendirilir iyice soğuduktan sonra servis edilir.

İncir uyutması, sütün ve incirin eşsiz uyumuyla hazırlanan, sağlıklı ve lezzetli bir tatlı seçeneği olarak sofralarınızı süsleyecek. Bu pratik ve lezzetli tarif ile misafirlerinizi şaşırtın, ailenize sağlıklı bir tatlı alternatifi sunun. Adımları takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz incir uyutması, herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!