Eğer evde taze ve lezzetli ekmek yapımına yeni bir soluk getirmek istiyorsanız, balon bazlama tam size göre. Bu tarif, tereyağlı ve yumuşacık bazlamalar yapmanız için gereken tüm detayları sunuyor.

Balon bazlama, yoğun ve hareketli sabah kahvaltılarınız için mükemmel bir seçenektir. Bu basit tarif ile, evinizin konforunda, pastane kalitesinde bazlamalar yapabilirsiniz. Her ısırıkta, yumuşacık dokusunu ve tereyağının zengin lezzetini hissedeceksiniz.

Sofralarınıza eski dünya lezzetini getirmek için balon bazlama yapmayı deneyin. Bu kolay tarifle, tereyağının zenginliği ve yumuşak dokusuyla herkesin beğenisini toplayacak bazlamalar hazırlayabilirsiniz.

Balon Bazlama Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı süt (ılık)
1 paket kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
üzeri için tereyağ

Çabucak hazırlayın, uzun süre tadını çıkarın: Kolay Mozaik Pasta nasıl yapılır? Çabucak hazırlayın, uzun süre tadını çıkarın: Kolay Mozaik Pasta nasıl yapılır?

Balon Bazlama Nasıl Yapılır?

Ilık sütü yoğurma kabına alın. Üzerine kuru maya ekleyip karıştırın.
Tuzu ekleyip karıştırın.
Unu eleyerek azar azar ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
Elinizi hamurdan kurtarmak için sıvı yağ ilave edip iyice yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurun ve 8 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.
Üzerini örtüp 15 dakika bekletin.
Bekleyen hamurları merdane ile açabildiğiniz kadar açın, ancak çok inceltmeyin.
Açtığınız hamurları örtü üzerine dizip üzerini tekrar örtün.
Kızdırılmış tavada arkalı önlü olarak bazlamaları pişirin. Pişirirken çok fazla kurutmamaya dikkat edin.
Pişen bazlamaların üzerine tereyağı sürerek servis yapın.