Mükemmel bir kakaolu ıslak kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Tüm adımlarıyla birlikte, evde nasıl lezzetli ve yumuşacık bir ıslak kek yapabileceğinizi adım adım anlatıyoruz. Hazırlanın; çünkü bu kek, çay saatlerinizin yıldızı olacak!

Islak kek, çikolata severlerin daima tercih ettiği, nemli ve soslu yapısıyla bilinen bir tatlıdır. Bu rehberde, kakaolu ıslak kekin nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde açıklıyoruz. Siz de bu basit tarifi uygulayarak, aileniz ve arkadaşlarınızla beraber bu nefis lezzeti evinizde deneyimleyin.

Bu kapsamlı rehber, kakaolu ıslak kek yapmanın tüm püf noktalarını size sunuyor. Malzemeler, pişirme süresi ve servis önerileri ile birlikte, kakaolu ıslak kekinizi nasıl mükemmel bir şekilde hazırlayabileceğinizi öğreneceksiniz. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma zamanı!

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un
Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

1 su bardağı süt (daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz

Herkesin beğeneceği tatlı: Sütlü Un Helvası nasıl yapılır? Herkesin beğeneceği tatlı: Sütlü Un Helvası nasıl yapılır?

TARİF

Islak kek tarifi için derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.
Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.
Karışıma ekleyin.
Son bir kez daha güzelce çırpın.
Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın.
Sıvı yağı da ilave edin.
Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın.
Kaynayınca ocaktan alın.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığımız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra üzerine file badem serpiştirerek servis edin

Bu tarifle, kakaolu ıslak kekin nasıl yapıldığını öğrendiniz. Artık mükemmel kıvamda, nemli ve bol soslu bir ıslak kek yapabileceksiniz. Bu lezzetli tarifi deneyin ve tatlı anlarınıza eşlik etmesine izin verin. Unutmayın, iyi bir ıslak kek, her zaman daha fazla mutluluk anlamına gelir. Afiyet olsun!