Tahin ve peynirle zenginleştirilmiş irmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İşte adım adım peynirli irmik helvası yapmanın yolları, özel günleriniz için mükemmel bir seçim!

İdeal atıştırmalık: Pudra şekeriyle bulut gibi Pişmaniye Kurabiyeler İdeal atıştırmalık: Pudra şekeriyle bulut gibi Pişmaniye Kurabiyeler

Geleneksel bir Türk tatlısı olan peynirli irmik helvası, hem lezzetli hem de yapımı oldukça basit. Bu yazımızda, bu eşsiz tatlıyı nasıl hazırlayacağınızı detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Peynir ve irmikle yapılan bu eşsiz tatlı, sofralarınıza tatlı bir dokunuş katmak için mükemmel. Aşağıda, peynirli irmik helvasını nasıl hazırlayabileceğinizi basit adımlarla anlatıyoruz.

MALZEMELER

1 su bardağı irmik
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 kase tuzsuz künefe peyniri(rendelenmiş)
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon
Tarçın
İri çekilmiş Antep fıstığı veya ceviz içi

TARİF

Şerbeti hazırlamak için bir tencereye 2 su bardağı su koyun ve şekeri ekleyin.
Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın ve şekerin tamamen erimesini sağlayın.
Bir süre şerbeti kaynatın.
Kıvamı koyulaşınca limon atın.
4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yavan bir tencerede tereyağını eritin.
Tencereye dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun.
Fıstıklar kahverengileşince irmiği ekleyin ve kısık ateşte kavurun.
Kavrulana kadar devamlı bir şekilde karıştırın.
İrmiğin rengi kahverengiye dönmeye başlayınca karıştırmaya devam ederek şerbeti yavaşça ekleyin.
Biraz kıvam alana kadar karıştırın.
Üzerine rendelenmiş peynirleri ekleyin.
Peynirler eriyince homojen olana kadar karıştırın.
Homojen bir hâl aldıktan sonra ocaktan alın.
İrmiği servis tabaklarına yerleştirin.
Süslemek için üzerine tarçın ve ince çekilmiş Antep fıstığı veya ceviz içi serpin.