Kıyır kıyır bir un kurabiyesi yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? İşte adım adım pastane usulü un kurabiyesi yapmanın sırları.

Un kurabiyesi, lezzetli ve pratik olmasıyla bilinir. Eğer bu eşsiz lezzeti evde denemek isterseniz, sizin için hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz.

Pastane lezzetinde un kurabiyesi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte, ağızda dağılan ve kıyır kıyır un kurabiyesi tarifi!

AĞIZDA DAĞILAN UN KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

Dışarıdan almanıza artık gerek yok! Yemeden duramayacağınız Profiterol tarifi Dışarıdan almanıza artık gerek yok! Yemeden duramayacağınız Profiterol tarifi

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.

Şimdi tüm bu bilgilerle donanmışken, evde ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi yapmaya hazırsınız. Bu tarif, tüm aşamalarıyla sizi mükemmel sonuçlara götürecek. Un kurabiyesi yapımı hiç bu kadar zevkli ve lezzetli olmamıştı. Kolları sıvayın ve bu eşsiz lezzeti mutfağınıza taşıyın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi