Ev yapımı poğaçaların puf puf kabarmasının ve yumuşacık olmasının sırrını mı arıyorsunuz? O zaman bu detaylı kaşarlı poğaça tarifi ile tanışın. Her adımını sizin için açıkladık!

Yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? İşte, kahvaltı ve çay saatleriniz için ideal, adım adım kaşarlı poğaça tarifi!

Poğaça yapmanın inceliklerini keşfetmek ve kahvaltı sofralarınızı zenginleştirmek için en yumuşak poğaça tarifine göz atın. Bu tarifle, kahvaltılarınız daha keyifli hale gelecek.

MALZEMELER

Hamuru için:

Az malzemeyle lezzet harikası: İrmik Helvası tarifi Az malzemeyle lezzet harikası: İrmik Helvası tarifi

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.

Bu adım adım poğaça tarifi ile kahvaltı sofralarınıza ve çay saatlerinize lezzet katın. Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar, herkesin beğenisini toplayacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu mükemmel tarifi deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi