Urfa'dan gelen bu geleneksel dürüm tarifi, etin lezzetini ve baharatların zengin aromasını sofranıza taşıyacak. Hazır mısınız bu lezzetli yolculuğa?

Kuzu kıyma ve baharatların harmanlandığı bu dürüm, evde de kolayca yapılabilir. Urfa'nın meşhur lezzeti için ihtiyacınız olan tüm detayları bu tarifte bulacaksınız.

Lezzetli, doyurucu ve ağızda dağılan bir dürüm yapmak için Urfa'nın geleneksel tarifini evinize taşıyın. Bu kolay adımlarla mükemmel dürümünüzü hazırlayın.

MALZEMELER

300 gram kuzu kıyma (tercihen oranında yağlı)
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı pul biber

TARİF

Öncelikle etin derin bir kabın içerisine alın. Üzerine rendelenmiş sarımsağı, rendelenmiş soğanı, salça ve diğer malzemeleri de ekleyin. Etinizi en az 10-15 dakika civarı yoğurun. Güzelce kıvam alması ve yoğrulması gerekmekte.
Hazırlamış olduğunuz harcı eşit miktarlarda bezelere ayırın. Evinizde eğer bulunuyorsa çöp şiş, kalın ahşap pişirme çubuğu veya fırına girebilen metal çubuklara etinizi geçirin. Elinizle güzelce sıkın ve hafif yayvan da bırakarak etinizi pişirme çubuklarınızın üzerine güzelce yerleştirin. Sonra bir tepsinin içerisine dizip buzdolabında en az 15 dakika civarı dinlendirin.
Ardından pişirme kağıdı serili fırın tepsinize aralıklı bir şekilde şişleri dizin. Aralarına ise biber, soğan, domates koyabilirsiniz. 200 derecede daha önceden ısıtılmış fırında, kontrollü olarak 15-20 dakika arası pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak şekilde servis edebilirsiniz.

Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet

Urfa'nın meşhur dürüm tarifiyle, evde harikalar yaratmaya hazır olun. Bu lezzetli ve pratik tarif, kuzu kıyma ve baharatların mükemmel uyumunu vurgulayarak, her lokmada size Urfa'nın sıcak sokaklarını hatırlatacak. Şimdi mutfağa girin, tarifi deneyin ve bu benzersiz lezzeti tüm sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi