Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi, 1993 yılında Ankara’daki evinin önünde aracına konulan bombanın patlatılması sonucu katledilen Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu unutmadı.

Mumcu’nun bir suikast sonucu öldürülmesinin 31. yılında bir anma programı düzenlendi.

1660'dan bu yana ayakta: Zamana meydan okuyan Kellegöz Cami 1660'dan bu yana ayakta: Zamana meydan okuyan Kellegöz Cami

Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi binasında düzenlenen anma programında Uğur Mumcu’yu şiirlerle, söyleşi programıyla anıldı.

Anma programına; önceki dönem Baro Başkanlarından Avukat Mahmut Bayatlı ve Spiker – Sunucu – Gazeteci Uğur Çınar konuşmacı olarak katılırken, programın sunumunu ise ADD Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Çıtak yaptı.
Program, demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Uğur Mumcu’nun niçin öldürüldüğünü sorgulayarak, O’nun yazacaklarından korkanların bir nevi kendileri için yol temizliği yaptığını kaydetti.

Uğur Mumcu’nun araştırmacı-soruşturmacı gazeteciliğin öncüsü olduğunu dile getiren Demirer, Mumcu’nun gerçekleri ortaya çıkarıp halk ile paylaşmak için canını esirgemediğini belirtirken, yolsuzluk, yoksulluk, silah kaçakçılığı ve terörün üzerine korkusuzca gittiğini dile getirerek, “Halkın gerçekleri öğrenmesi adına canını verdi. Kimileri yaşarken ölüdürler, kimileri Uğur Mumcu gibi ölürken ölümsüzleşir” diye konuştu.

Anma programına konuşmacı olarak katılan Uğur Çınar, Uğur Mumcu’nun hayatı ile ilgili oldukça ilginç ve özel bilgiler paylaştı. Uğur Mumcu’nun yaşantısı, hayatı, dinlediği müzikler gibi konularda değerlendirmede bulunan Çınar, O’nun bir radyo programındaki söyleşisini katılımcılarla paylaştı.

Av. Mahmut Bayatlı ise, sunumunda Uğur Mumcu’nun kişiliği, yaşantısı, mücadelesi, hayatı ve uğruna canını verdiği vatan sevdasından bahsederek, bedeni aramızda olmasa da düşüncelerinin, mücadele ruhunun sonsuza kadar yaşayacağını dile getirdi.
Konuşmasını şiirlerle süsleyen Bayatlı, duygu dolu bir sunum yaptı.

Uğur Çınar ve Mahmut Bayatlı’nın sunumları ilgiyle takip edildi.

Etkinliğe; CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, CHP Merkez ilçe Başkanı Av. Utku Ulaş Taşer, Zafer Partisi İl Başkanı Bedii Onan, CHP önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Memleket Partisi İl Başkanı Ömer Bağcı, Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Tarık Aktaş, Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Kenan Sırma, Bahçelievler Mahallesi Muhtar Adayları Kamil Deveci, Aziz Önal, Yavruturna Mahallesi Muhtar Adayı Süleyman Kamışlı, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve aday adayları, ADD Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar ile çok sayıda dernek üyesi ve vatandaş katıldı.

Program sırasında; Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, Zafer Partisi İl Başkanı Bedii Onan da birer konuşma yaparak Uğur Mumcu nezdinde katledilen tüm aydınları, yazarları ve demokrasi sevdalılarını saygıyla andıklarını dile getirdiler.