Beş çayının vazgeçilmez lezzeti mercimek köftesi, herkesin seveceği şekilde hazırlanabilir. Bu tarifle mercimek köftesini mükemmel kıvamda yapabilirsiniz.

Sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık arayanlar için mercimek köftesi ideal bir seçim. Bulgur ve kırmızı mercimeğin mükemmel uyumuyla, bu tarif sizi bekliyor.

Mercimek köftesi, Türk mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Bu tarif ile mercimek köftesini evinizde kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Fırından çıkar çıkmaz bitiyor: Lezzetiyle damak çatlatan Dereotlu Poğaça tarifi Fırından çıkar çıkmaz bitiyor: Lezzetiyle damak çatlatan Dereotlu Poğaça tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber

TARİF

Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır
Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.

Mercimek köftesi, sağlıklı içerikleri ve lezzetiyle her daim tercih edilen bir atıştırmalıktır. Bu tarifle, mercimek köftesini evinizde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Deneyin ve farkı hissedin!

Editör: Haber Merkezi