Mantar severler bu tarife bayılacak: Fırında Kaşarlı Mantar Mantar severler bu tarife bayılacak: Fırında Kaşarlı Mantar

Islak kek, yoğun kakaolu lezzeti ve nemli yapısıyla bilinir. Bu tarifle, ıslak kekin nasıl daha lezzetli hale getirilebileceğini keşfedeceksiniz.

Kakao ve cevizin buluştuğu bu ıslak kek tarifi ile tatlı saatlerinizi taçlandırın. Basit malzemelerle, kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi kaçırmayın.

Evde kakaolu ıslak kek yapmanın keyfini çıkarın. Bu tarif, her lokmada sizi çikolatalı bir rüyaya sürükleyecek.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

TARİF

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Islak kek, özellikle kakaolu ve cevizli versiyonu ile tatlı dünyasında daima popüler bir seçim olmuştur. İster özel günlerde, ister sıradan bir günü tatlandırmak için ideal olan bu kek, herkes tarafından sevilecek. Tarifi deneyin ve bu lezzeti evinizde yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi