Fırında sütlaç, sofralarınızın şık ve lezzetli bir tatlısı olmaya aday. Vanilya ve pirincin mükemmel uyumu ile sütlaç yapımını bir adım öteye taşıyoruz.

Puf puf kabaran pişilerin gizli sırrı: Karbonatlı Pişi nasıl yapılır? Puf puf kabaran pişilerin gizli sırrı: Karbonatlı Pişi nasıl yapılır?

Sütlaç, tüm zamanların en sevilen Türk tatlılarından biridir. Bu tarif ile fırında sütlaç yapmanın püf noktalarını ve lezzet sırlarını keşfedin.

Evinizde fırında sütlaç yaparak tatlı saatlerin keyfini çıkarın. Bu basit ve etkileyici tarif, herkes tarafından sevilecek.

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

TARİF

Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp altını kapatın.
Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.

Editör: Haber Merkezi