Poğaça, sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Ancak bu kez katmerli yapısıyla yumuşacık bir deneyim sunan katmer poğaça tarifiyle tanışma zamanı. Çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı taçlandıracak bu tarifi denemeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Misafirlerinize ve ailenize sunabileceğiniz, herkesin bayılacağı katmer poğaça tarifi karşınızda. Pamuk gibi yumuşacık dokusu ve lezzetli katmanları ile unutulmaz bir tat bırakacak. Bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. Gelin, birlikte yapalım...

Katmer poğaça, hem göze hem damağa hitap eden özel bir lezzet. Yumuşacık dokusu ve kat kat lezzeti ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek. Bu tarif, hamur işlerine yeni bir soluk getiriyor. İşte, mutfakta mucizeler yaratmanızı sağlayacak tarifimiz...

KATMER POĞAÇA

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 buçuk tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta akı (sarısını ayırın)

6 su bardağı un (kontrollü)

Lavaşla Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli tarif Lavaşla Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli tarif

Tereyağı veya margarin

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Çörek otu

Susam

TARİFİ

Katmer poğaça için öncelikle ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı uygun bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra tuzu, sıvı yağını ve yumurta akını ekleyip karıştırın

Ardından unu da kontrollü bir şekilde ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzun kıvamı, ele  yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamında olmalı.

Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 10 bezeye ayırın. Ardından tezgahın üzerini unlayın ve hamuru açın. Açtığınız hamurun üzerine bolca tereyağı sürün.

Diğer hamurları da üst üste açın. En son açtığınız hamurun üzerini yağlamayın. Tüm hamurlara elinizle bastırarak hamuru genişletin.

Ardından bir oklavaya yardımıyla hamuru büyüterek açın. Daha sonra hamuru 4 eş parçaya kesin.

Kestiğiniz parçaları da 6 eş parçaya kesin. Toplamda 24 tane poğaça çıkacak. Ardından hamurun geniş tarafından başlayıp kendinize çekerek poğaçaları sarın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Ardından tepsinin içine poğaçaları dizin. Yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp poğaça hamurlarının üzerine sürün.

Poğaçaların üzerine susam ve çörek otu serpiştirin. Ardından 20 dakika kadar tepside mayalamaya bırakın.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve ısınan fırına poğaça tepsisini verin. Poğaçaları yaklaşık 35 dakika kadar pişmeye bırakın.

Pişme süresi fırından fırına değişeceğinden kontrollü olarak pişirin. Kat kat lezzetine doyamayacaksınız, yumuşacık lezzetine tanık olacaksınız! Afiyet olsun.