Bu sene 7 okulda gerçekleştirilecek yaz okulunda gençler, dinlerini daha derinlemesine öğrenme ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatını anlama fırsatı bulacak.

TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Bahadır Kıyıklık, bu yılki yaz okulu programı hakkında bilgi verirken, "6 hafta boyunca gençlerimiz Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Adab-ı Muaşeret ve Temel Dini Bilgileri öğrenirlerken, çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerle hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine katkı sağlayacağız" dedi.

Yaz okulu programı, her gün 30 dakikalık dört ders içeriyor: Kuran-ı Kerim (Elif Ba) Dersi, Temel Dini Bilgiler Dersi, Hadis Dersi ve çeşitli spor faaliyetleri. Spor faaliyetleri arasında futbol, basketbol, okçuluk, voleybol, mangala, satranç, yüzme, buz pateni, bowling ve matrak yer alıyor.

Kıyıklık, "Geçen seneye nazaran bu sene hedeflerimizi yükseltip 2500 civarı genç kardeşimize ulaşmayı hedeflemekteyiz" diye ekledi.

Bahadır Kıyıklık, programın Peygamber Efendimizin sünnetlerini gençlere uygulamalı olarak öğretmeyi hedeflediğini belirtti.

TÜGVA yaz okulu tamamen ücretsizdir ve program boyunca kullanılacak olan Elif-Ba, Kur'an-ı Kerim, İlmihal, kalem ve defter gibi tüm materyaller öğrencilere hediye edilir.

Yaz okulunun gerçekleştirildiği okullar Necmettin Erbakan İ.H.O, Yıldırım Beyazıt İ.H.O, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Bekir Aksoy İlkokulu, Sakarya İlkokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu ve Fuat Sezgin İ.H.O.'dur.

Eski kıyafetlerini yenilediler Eski kıyafetlerini yenilediler

TÜGVA Çorum İl Temsilciliği, eğlenerek öğrenmenin adresi olarak ortaokul öğrencilerini yaz okuluna davet ediyor.

Başvuru Linki
https://formlar.tugva.org/YazOkulu

Editör: Haber Merkezi