Tokatlılar, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni Yıldızeli durağının açılmasını bekliyor.

Hattın Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bir durak ile Tokat'a hizmet vermesi planlanmıştı, ancak Yıldızeli durağı hala faaliyete geçmiş değil. Bu durum, Tokatlı vatandaşların konforlu ve hızlı seyahat etme hayallerini suya düşürdü.

Türkiye'nin mega projelerinden birisi olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı, 26 Nisan'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle hizmete alındı. Toplam 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel ile 27 kilometre uzunluğunda 49 viyadük, 217 alt-üstgeçit, 611 adet köprü ve menfez yapılan hat sayesinde 12 saatlik yolculuk süresi 2,30 saate indi.

Tokatlılar YHT Yıldızeli durağını soruyor...

Güzergâh boyunca Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas’ta olmak üzere toplam 8 istasyon ile Ankara ve Sivas arasındaki mesafeyi 2 saate düşürecek olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı projesine Tokat'ın Yıldızeli istasyonu ile dahil edileceği açıklandı. 

Tokatlılar YHT Yıldızeli durağını soruyor

Tokat'ın Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde konulan duraktan YHT'ye binme imkanı bulacağı duyrulmuştu.  Fakat açılışı kısa bir süre yapılan YHT'nin Yıldızeli durağı henüz faaliyete geçmedi. Bu nedenle siyasilerin Tokatlı Yıldızeli'nden YHT'ye binecek, konforlu ve hızlı seyehat edecek açıklamaları ise yerini bulmadı.

Tokatlılar YHT Yıldızeli durağını soruyor

MESKİ, özel gereksinimli öğrencileri unutmadı MESKİ, özel gereksinimli öğrencileri unutmadı

Tokatlı vatandaşların birçoğu Sivas'a giderek YHT'ye binmenin avantajlı olmadığını, Yüksek Hızlı Tren hattına Tokat'ın da dahil edilmesini istiyor. Vatandaşlar YHT'ye Sivas'tan binmeyi ekonomik ve zaman açısından yeterli bulmadı. Yapılan yorumlarda Tokat'ın hatta dahil edimesi öne çıktı.

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş