Tokat'ın Almus ilçesinde bulunan Harami Yaylası, hem doğal güzellikleriyle hem de nesli tehlike altında olan alabalıklarla dikkat çekiyor.

Tokat´ın Almus İlçesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen Harami Yaylası, hem boş zamanlarını doğayla içiçe geçirmek, hem de şehir hayatındaki keşmekeşten biraz olsun uzaklaşmak isteyen vatandaşlar için başlıca uğrak yerleri arasında.

Temren hedefleri imha etti Temren hedefleri imha etti

Tokat'ın Almus ilçesinde bulunan Harami Yaylası'na, ilçe merkezine yakın konumda bulunması dolayısıyla kısa sürede ulaşılabiliyor.

Tokat´ın en yeşil bölgelerinden birisi olan ve kent merkezine 34 km uzaklıktaki Harami Yaylası, şehir hayatının stresinden kaçmak isteyen vatandaşların uğrak noktası oldu. Geçtiğimiz yıla kadar Tokat Merkez başta olmak üzere ağırlıkla bölge insanı tarafından tercih edilen Harami Yaylası, bu sene İstanbul’dan da çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Harami Yaylası´ndaki gölde nesli tükenme tehlikesinde olan siyah ve kırmızı benekli alabalığın korunması için çalışmalar da aralıksız sürdürüyor. Almus Ataköy Baraj Gölü altındaki bölgede Almus ilçesinde Tarım Orman İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi ekipleri, kaçak avcılara yönelik denetimlerine devam ediyor. Yılın 12 ayı avlanmaya yasak olan bölgede siyah benekli ve kırmızı benekli alabalıklar koruma altına alınarak yaşamlarını sürdürüyor. Göldeki balıkların toplam sayısına göre koruma altındaki siyah benekli alabalığın oranı ise yüzde 18 olarak açıklandı.

Editör: Merve Kayış