Bakanlar Kurulu kararıyla 2006'da "Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" ilan edilen Kaz Gölü, doğa severler ve kuş gözlemcileri için oldukça önemli bir konuma sahip. Sosyal alanların oluşturulması için 2021 yılında başlatılan proje, çevresel ve turistik değerleri ile ön plana çıkıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İl Özel İdaresinin desteklediği, yaklaşık 13 milyon TL’ye mal olan bu proje ile Kaz Gölü'nün etrafında yürüyüş yolları, bisiklet yolu, kır lokantası, gün batımı terası, mescit gibi sosyal alanlar oluşturuldu.

Öte yandan, Ballıca Mağarası'nda tamamlanan çalışmaların ardından, bir yıl sonra ziyarete açılan alanın ardından gözler Kaz Gölü'ne çevrildi. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı Kaz Gölü'nde, açılış tarihinin netleşmediği öğrenildi.

Turizm sektörü ve doğa severler, ödenek yetersizliği nedeniyle henüz tamamlanmayan projenin bir an önce bitirilerek bölgenin turizme kazandırılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Kaz Gölü'nün tamamlanması ile birlikte, Tokat'ın turizm potansiyelinin daha da artacağı belirtiliyor.

Çılgın ikramiye tutarı 300 milyon TL'yi aştı Çılgın ikramiye tutarı 300 milyon TL'yi aştı

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş