Poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenmek isteyen herkese merhaba! Sizlere evde kolayca hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizden tam not alacağınız yumuşacık bir poğaça tarifi sunuyoruz. Oda sıcaklığında tereyağının farkını hissedeceğiniz bu tarifle tanışın.

Bu böreği yedikten sonra dışarıda börek yiyemeyeceksiniz! Sodalı Çıtır Börek tarifi Bu böreği yedikten sonra dışarıda börek yiyemeyeceksiniz! Sodalı Çıtır Börek tarifi

Mükemmel poğaça yapmanın sırrı nedir diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz. Oda sıcaklığında tereyağı ve doğru malzeme seçimi ile hazırlanan hamurların farkını anlatacağız. Hazırsanız, bu lezzetli yolculuğa çıkmak için adım adım rehberimizi takip edin.

Ev yapımı poğaça lezzetini bir üst seviyeye taşımayı mı istiyorsunuz? İşte, her ısırıkta mutluluk veren, yumuşacık ve ağızda dağılan poğaçalar yapmanın tüm ipuçları. Bu rehberle, poğaça yapmanın sırlarını keşfedin ve sevdiklerinizi bu eşsiz lezzetle tanıştırın.

Malzemeler

1 çay bardak ılık su
1 çay bardak ılık süt
1 çay bardak sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım paket yaş maya
1 yemek kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı ( sarıları üzeri için )
2 yemek kaşığı tereyağ
aldığı kadar un ( yumuşak bir hamur olmalı unu dikkatli ekleyin )

YAPILIŞI

Öncelikle yoğurma kabına tereyağ, un, tuz hariç bütün malzemeleri alıp karıştırın.

Daha sonra azar azar unu ve tuzu ekleyin oda ısısındaki tereyağıda ekleyip 4-5 dk kadar mikserinizde hamuru yoğurunelinizdede hamuru yoğurabilirsiniz.

Tereyağı eklediğinizde hamur size cıvık gelebilir kesinlikle un takviyesi yapmayın hamuru iyice özdeşleşene kadar yoğurun hamuru 1 saat kadar mayalandırın içerisinde tereyağ olduğu için mayalanma süreci gecikebilir.

Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alıp elinizle açın içerisine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz

İyice kapatın tepsi mayası için 15-20 dk mayalandıktan sonra üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış 180 °C li fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Ev yapımı poğaçalar, kaliteli malzemeler ve doğru tekniklerle birleştiğinde gerçekten eşsiz lezzetler yaratır. Oda sıcaklığında tereyağını kullanmanın önemi, hamurun kıvamı ve sabırla beklenen mayalanma süreci, lezzetli poğaçalar yapmanın anahtarları arasında. Bu rehberde paylaştığımız ipuçlarıyla, artık siz de evinizde yumuşacık, sağlıklı ve lezzetli poğaçalar yapabilir, kahvaltılarınızı ve atıştırmalıklarınızı bu eşsiz lezzetle zenginleştirebilirsiniz. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu lezzetli poğaçaları deneyerek sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!