Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi olan waffle, özellikle iki kişilik tarifiyle keyifli bir alternatif sunuyor. Yumuşacık içi ve çıtır çıtır dışıyla her lokması ayrı bir lezzet sunan bu tarif, sadece tatlı krizlerini değil, özel günlerde de misafirlerinizi şımartmak için ideal bir seçenek.

Waffle makinanızı hazırlayın ve mis gibi kokusuyla evinizi saran tatlı bir bulutun içine dalın. İki kişilik waffle tarifi, her adımda pratikliği ve lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak. Üstelik süsleme seçenekleriyle de her damak zevkine hitap ediyor.

WAFFLE TARİFİ 

MALZEMELER

Yaz sıcağında ferahlık veren lezzet: Margarinsiz Limonlu Kurabiye Yaz sıcağında ferahlık veren lezzet: Margarinsiz Limonlu Kurabiye

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt (100 ml)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağından 1 parmak eksik un

TARİF

2 kişilik waffle için geniş bir kase içerisinde yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından kabartma tozu, tarçın, vanilya, sıvı yağ, süt ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim. Waffle hamurumuz hazır.
Waffle makinamızı ısıtalım ve hamurdan 1 çay bardağı kadarını makinanın ortasına koyarak 2-3 dakika pişirelim. Hamurumuz bitinceye kadar pişirme işlemine devam edelim.
Waffle hamurlarımızın üzerini süslemeye geçebiliriz. Bu aşamada sürülebilir çikolata, toz antep fıstığı, toz fındık içi, pasta süslemeleri, hindistan cevizi ve meyve gibi malzemeleri kullanabilirsiniz.
İki kişilik waffle tarifimiz servise hazır. Bu ölçülerle 3 adet waffle elde etmeniz mümkün.

İki kişilik waffle tarifi, evde tatlı krizlerinizi çözmek için ideal bir seçenek sunuyor. Pratik hazırlanışı, sınırsız süsleme seçenekleri ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Şimdi siz de waffle makinanızı hazırlayın, evde keyifli bir tatlı molası için bu nefis tarifi deneyin. Afiyet olsun!