Ceviz ve tarçının eşsiz uyumu ile hazırlanan kül kurabiyesi, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olmaya aday. Bu tarif ile hem pratik hem de lezzetli kurabiyeler yapabileceksiniz. İşte adım adım cevizli tarçınlı kül kurabiyesi yapımı...

Kurabiye yapmayı sevenler için cevizli ve tarçınlı bir lezzet şöleni: Kül kurabiyesi. Bu tarif ile çay saatlerinizi tatlandırabilir, sevdiklerinize enfes kurabiyeler ikram edebilirsiniz. Hadi, mutfağa geçin ve bu lezzeti deneyin!

Evde yapılan kurabiyelerin yeri her zaman ayrıdır, hele bir de ceviz ve tarçın gibi kışın vazgeçilmez lezzetleri birleştirildiğinde. Cevizli tarçınlı kül kurabiyesi ile sofralarınıza tatlı bir dokunuş katmaya ne dersiniz? İşte lezzet dolu tarifimiz...

Cevizli Tarçınlı Kül Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

250 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak ceviz içi
Aldığı kadar un

Üzeri için;

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

1 su bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Tarçınlı Kül Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu, ceviz içi hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.
Homojen bir kıvam elde edin.
Daha sonra unu, kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin (unu kontrollü olarak koyuyoruz) .
Daha sonra ceviz içini koyup tekrar yoğurun.
Hamurdan misketten daha büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derecedeki fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
Fırından çıkan kurabiyelerinizin ilk sıcaklığı geçince tarçın ve pudra şekeri karışımını üzerine koyup yağlı kağıdı bir ileri geri sallayarak kurabiyeleri iyice bulayıp servis tabağına alın .
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.

Cevizli tarçınlı kül kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırmaya hazır olun. Hem kolayca hazırlanabilen hem de uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeler, sofralarınızın baş tacı olacak. Bu enfes lezzet, her ısırıkta sizi mutluluğun en tatlı haline davet ediyor. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi