Kete, geleneksel Türk mutfağının en sevilen ekmek türlerinden biridir. Bu kolay tarif ile evinizde kete yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları!

Kete yapımı ilk başta zor gibi görünse de, doğru tekniklerle oldukça basittir. Bu rehber, sizlere kete yaparken bilmeniz gereken tüm püf noktalarını sunuyor.

Kıyır kıyır kete yapmak için gerekli tüm bilgiler bu rehberde! Bu tarif sayesinde, evde kolayca ve lezzetle kete yapabileceksiniz. İşte başlamak için ihtiyacınız olan her şey.

Malzemeler

Hamuru için:

2 adet yumurta (sarıları üzeri için beyazları içine)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

İç harcı için:

200 gram tereyağı veya margarin
2-2. 5 su bardağı un

Yufkalara sürmek için:

150 gram tereyağı (Eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ

KETE NASIL YAPILIR?

Ilık süt, ılık su, maya ve şeker bir kaba alınır ve elle karıştırılarak maya eritilir.

İdeal atıştırmalık: Pudra şekeriyle bulut gibi Pişmaniye Kurabiyeler İdeal atıştırmalık: Pudra şekeriyle bulut gibi Pişmaniye Kurabiyeler

5 dakika sonra un hariç tüm malzemeler koyulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Bezeler halinde ayrılan hamur dinlendirilir.

İç harç için tereyağı eritilir. Un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur ve kenara koyulur.

Bezeler yufka boyutunda açılır ve iç harç üzerine sürülür.

Daha sonra bıçakla boyuna 8 parçaya kesilir. Kenar kısımlardaki 3 parçayı üst üste, ortadaki 2 parçayı da üst üste koyup,el yardımı ile dört parmağa dolayarak sarılır.

Orta da kalan boşluk kısmına kavrulmuş undan 1 kaşık koyulur ve kapatıp üzerine bastırılır.

Yağlı kağıt serilen tepside üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirilir.

Bu kete tarifi, geleneksel lezzetleri evinize taşıyacak ve çay saatlerinizi daha da özel kılacak. Pratik bilgiler ve püf noktalarıyla, kete yapımı artık daha kolay ve eğlenceli. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!