Süt yoksa krep de yok mu sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz! Bu pratik ve lezzetli sütsüz krep tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem ekonomik hem de kolayca hazırlanan bu krepler, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek.

Evde süt bitmişse ve krep yemek istiyorsanız, bu sütsüz krep tarifi tam size göre! Yapımı kolay ve malzemeleri az olan bu tarif ile kahvaltılar daha bir keyifli hale gelecek. Hadi, bu yeni tarifi deneyin ve farkı hissedin!

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Sütsüz krep yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay. Bu basit tarifle, kahvaltıda ailenizi ve arkadaşlarınızı şımartın. Malzemeleri karıştırın, pişirin ve favori eşlikçilerinizle servis edin. İşte bu kadar!

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tutam şeker

TARİF

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırmaya devam edin.
Unu üzerine ekleyin ve güzelce çırpın.
Tuz ve şekeri ekleyin çırpmaya devam edin. Kabın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
Yanmaz yapışmaz düz yüzeyli orta boy bir tavayı hafif yağlayın ve ısıtın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadarını döküp tavayı çevirerek güzelce yayılmasını sağlayın ve bu işlemi hızlı bir biçimde yapmaya özen gösterin.
Bir yüzeyi piştikten sonra spatula yardımıyla çevirerek diğer yüzeyini de pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın.

Sütsüz krep yapımı, süt olmadan da krep lezzetinden vazgeçmek istemeyenler için mükemmel bir alternatif sunuyor. Bu tarif sayesinde, krep yapımını daha esnek ve ulaşılabilir hale getirebilirsiniz. Hem ekonomik hem de lezzetli olan bu kreplerle kahvaltılarınızı zenginleştirin ve sevdiklerinizle paylaşın. Şimdi deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi