Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) 2023 yılı değerlendirme süreci sona erdi. Çorum Belediyesi İşim Gücüm Üretim Projesi de hibe desteği almaya hak kazandı.

Orta Karadeniz Bölgesi’nde Ajansı koordinasyonunda yürütülen SOGEP kapsamında, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden toplam 4 proje başarılı bulunarak, hibe desteği almaya hak kazandı.

10,02 Milyon TL Hibe

Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında, 2023 yılında TR83 Bölgesi’nden 4 projeye 10,02 milyon TL hibe desteği sağlanacak. Uygulanacak bu projelerle, Bölgeye toplam 14,2 Milyon TL tutarında yatırım yapılacak.

Desteklenmeye hak kazanan projeler için gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından sözleşmeler imzalanarak proje uygulama dönemi başlayacak.

Nisan ayında en çok satan elektrikli otomobil TOGG oldu Nisan ayında en çok satan elektrikli otomobil TOGG oldu

İşim Gücüm Üretim Projesi Hibe Desteği alacak

Çorum’da dezavantajlı kesimlerin istihdama katılımının kolaylaştırılmasına yönelik hazırlanan İşim Gücüm Üretim Projesi kapsamında, Ahşap Doğrama ve Montaj, Ahşap CNC Mobilya Operatörü, Bilgisayar Destekli 3D Mobilya Tasarım ve Ahşap Oymacılığı kursları ile geleneksel Çorum mutfağına ait patenti alınmış ve coğrafi işaret başvuru yapılmış olan Has Baklava, Çorum Mantısı, Su Böreği, Çorum Şekerlemesi kursları düzenlenerek, eğitimler verilecek. Ayrıca, üretim atölyeleri ve ortak satış noktaları oluşturulacak.

HABER MERKEZİ