Zeytinyağlı fava, sofralarınızın yıldızı olmaya aday! Sağlıklı ve lezzetli bu tarifi evinizde denemeye ne dersiniz? İşte tarifin tüm detayları.

Misafirleriniz için farklı ve sağlıklı bir lezzet arıyorsanız, zeytinyağlı fava tam size göre. Ev yapımı fava tarifimizle herkesi şaşırtın!

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı fava, hem sağlıklı hem de çok lezzetli. İşte mükemmel fava yapmanın püf noktaları.

MALZEMELER

2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
1 baş soğan
½ çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı

TARİF

Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün. Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
Soğanı 4’e bölün ekleyin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın.
Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirin. Pürüzsüz hale getirin. Yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.
Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin.
Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin.

Bu basit ve lezzetli zeytinyağlı fava tarifiyle, evinizde sağlıklı ve nefis yemekler yapabilirsiniz. Tarifin püf noktalarını takip ederek, herkesin beğenisini toplayacak fava hazırlayın. Unutmayın, en iyi fava, sevgiyle ve doğru malzemelerle yapılır. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıyın!

Editör: Ulaş Odabaş