Künefe, şerbetli tatlıların en gözdesi! Peki, bu lezzetli tatlıyı evde yapmak zor mu? Hayır! İşte size kolay ve pratik künefe yapımının püf noktaları.

Misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir tatlı arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Evde Hatay usulü künefe yapmanın tüm sırlarını sizin için derledik.

Künefe, pek çok kişinin vazgeçilmezi. Peki, bu lezzeti evde nasıl yakalarsınız? İşte, evde künefe yapmanın en kolay yolu ve gerekli malzemeler.

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

MALZEMELER

60 Gr kadayıf (Yarısı üzerine, yarısı altına)
25 gr tuzsuz Maraş peyniri (Dil peyniri de kullanabilirsiniz)
25 gr fıstık içi
40 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım çay kaşığı üzüm pekmezi

Şerbeti için:

200 Gr toz şeker
1 su bardağı içme suyu
Çeyrek limon

TARİF

Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını pekmez ile iyice karıştırdıktan sonra tepsimizi bol tereyağı ile yağlayalım.
Bu esnada kadayıfları ince ince doğruyoruz.
Daha sonra ince ince doğradığımız kadayıfımızın yarısını tepsimize serpiştirip elimizle her tarafına eşit şekilde koyduktan sonra sırası ile rendelenmiş peynirimizi ve fıstığımızın 3/2 sini peynirin üzerine döktükten sonra geriye kalan kadayıfımıza da künefemizin üzerini kapatalım.
Şerbeti için; bir su bardağı su ile 200 Gr toz şeker ve dilimlediğimiz limonlarla bir taşım kaynatıp soğumaya bırakalım.
Künefeyi üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz.
Künefeye şerbeti ekliyoruz. Künefemiz sıcak, şerbetimiz soğuk olmalı.
Üzerini antep fıstığıyla süsleyip servis ediyoruz.

Evde künefe yapmanın keyfi paha biçilemez. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, siz de kısa sürede mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Şimdi bu adımları takip edin ve ailenizi, misafirlerinizi bu eşsiz lezzetle tanıştırın. Hatırlatmakta fayda var, künefenin sırrı malzemelerinde ve şerbetinin sıcak-soğuk dengesinde gizli. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu eşsiz lezzet yolculuğuna başlayın!

Editör: Haber Merkezi