Revani tatlısını bir de haşhaşlı deneyin! Krem şanti ile mükemmel bir uyum yakalayan bu tatlı, lezzeti ve sunumuyla ön planda. Şimdi bu lezzeti evinizde yapmanın zamanı.

Haşhaşın eşsiz aromasıyla zenginleştirilmiş revani tarifi, tatlı severler için yeni bir soluk. Krem şantinin ferahlığı ile birleşen bu tatlıyı yapmak sandığınızdan daha kolay.

Haşhaşlı revani, şerbetli tatlı kategorisinde fark yaratmayı başaran, damaklarda ferah bir tat bırakan bir tatlıdır. İşte adım adım haşhaşlı revani yapımı için gerekenler ve tarif detayları.

Malzemeler

3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su (200 ml) bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 su bardağı irmik (200 ml)
1 su bardağı un (200 ml)
½ su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbet için malzemeler:

3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
5 damla limon suyu

Üzeri için malzemeler:

1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti (sade)

Yazın en iyi tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Margarinsiz Limonlu Kurabiye tarifi Yazın en iyi tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Margarinsiz Limonlu Kurabiye tarifi

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle haşhaşlı revani yapımı için derin bir karıştırma kabı alalım. İçerisine 3 yumurtayı kıralım.
Ardından 1 su bardağı şekeri ilave edelim ve mikser yardımıyla karıştıralım. (Mikser yerine tel çırpıcı da kullanabilirsiniz.)
Çırptığınız harcın üzerine 1 su bardağı sıvı yağ ile 1 su bardağı sütü ilave edelim, karıştıralım.
1 su bardağı unu eleyerek harcımıza ekleyelim. Vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek harca ekleyebilirsiniz.
Ardından ½ su bardağı haşhaş ile 1 su bardağı irmiği harcın üzerine dökelim ve güzelce karıştıralım.
Revaninin keki için kullanacağınız fırın kabını iyice yağlayalım. Yağlanmamış yeri kalmaması önemli.
Revani harcını fırın kabına dökelim, her yere eşit şekilde dağılmasına önem gösterelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Pişme süresi dolduğunda kürdan kontrollü ile revani kekinin pişip pişmediğini öğrenebilirsiniz.
Revani fırında pişerken şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Şerbeti için; 2 su bardağı suyu ve 3 su bardağı toz şekeri tencereye alalım. Güzelce karıştıralım ve ocağın altını açarak pişirmeye başlayalım. Şerbet kaynamaya başladığında 4-5 damla taze sıkılmış limon suyunu şerbete ekleyelim. Kaynayan şerbeti ocaktan alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
Haşhaşlı revaninin üzerine sürmek için sade krem şantimizi süt ile çırpalım. Çırptığımız krem şanti kıvam aldığında dolapta dinlenmeye bırakalım.
Pişen haşhaşlı revaniyi fırından alalım.
Revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (3-4 dakika) ılıyan şerbeti revanimizin üzerine kepçe yardımıyla dökelim.
Revaninin her tarafının ıslanmasına dikkat edelim. Kuru yer kalmaması önemli bir noktadır.
Haşhaşlı revani şerbeti çektiğinde hazırladığımız kremşantiyi spatula yardımı ile revaninin üzerine sürelim.
Haşhaşlı revani üzerine dilerseniz Hindistan cevizi tozu serpebilirsiniz.
Dilimleyerek servis tabağına alabilirsiniz.
Haşhaşlı revani hazır.

Haşhaşlı revani, hem göze hem damaklara hitap eden bir tatlıdır. Krem şanti ile tamamlanan bu şerbetli lezzet, tatlı düşkünlerinin favorileri arasında yer alacak. Hazırlaması pratik olan bu tatlıyı deneyerek tatlı menünüze yeni bir tat ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi