Eğer tatlı yapmayı seviyorsanız ve farklı tatlar arıyorsanız, Kesme İrmik Tatlısı tam size göre. Az malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Başlayalım mı?

Şerbetli tatlılar denince akla gelen Kesme İrmik Tatlısı, lezzeti ve basit yapımıyla bilinir. Bu tarifle, evinizde pratik bir şekilde şerbetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler.

İrmik ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan Kesme İrmik Tatlısı, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Bu kolay tarif ile evde lezzetli bir tatlı yapımına hemen başlayabilirsiniz.

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

Bu tarifi deneyen bir daha yapıyor: Lezzetiyle damaklarda kalacak Ispanaklı Börek tarifi Bu tarifi deneyen bir daha yapıyor: Lezzetiyle damaklarda kalacak Ispanaklı Börek tarifi

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim.

Son olarak, bu Kesme İrmik Tatlısı tarifi ile tatlı ihtiyacınızı kolayca giderebilirsiniz. Az malzeme ve basit adımlarla hazırlanan bu lezzet, özel günlerinizde veya sıradan bir günü tatlandırmak için idealdir. Deneyin ve bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi