Eğer bir tatlı sever iseniz, İzmir’in geleneksel lezzeti Kardelen tatlısını denemelisiniz. Bu tarif, sizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir yolculuğa çıkaracak. Kardelen tatlısının püf noktalarını ve adım adım yapımını keşfedin!

İzmir’in ünlü Kardelen tatlısı, beyaz çikolata ve Antep fıstığı gibi zengin malzemelerle mükemmel bir lezzet sunuyor. Bu tarifle, kısa sürede bu eşsiz tatlıyı evinizde yapabilirsiniz. Başlayalım mı?

Bu rehber, size adım adım Kardelen tatlısı yapımını gösterecek. Ev yapımı bir tatlıyla misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? İzmir’in bu meşhur tatlısı, her ısırıkta sizi mest edecek!

Kardelen Tatlısı Tarifi

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

Malzemeler

Keki için;

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası için;

Antep fıstığı

Üzeri için;

Hindistan cevizi

Kardelen Tatlısı Tarifi

İzmir’in meşhur kardelen tatlısının keki için öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışımımıza ilave edelim ve spatula ile malzemelerimizi güzelce karıştıralım.
Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz 29×29 cm boyutlarındaki borcama, eşit bir şekilde boşaltalım.
Her yerine güzelce yayılan kekimizi önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda keki fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
Tatlımızın muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştıralım. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolatana eriyene kadar karıştıralım. Ocağı kapatalım ve muhallebinin soğuması için bekletelim.
Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığımız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyelim ve mikserle güzelce çırpalım.
Kekimizi ıslatmak için bir kaba aldığımız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştıralım.
Soğuyan kekimizi alalım, ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkaralım.
Kekimizi ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirelim.
Hazırladığımız sütün yarısı ile kekin her yerini güzelce ıslatalım.
Ardından muhallebimizin yarısını kekin üzerine boşaltalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla her yerine güzelce yayalım.
Muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirelim.
Kekin diğer yarısını da muhallebinin üzerine yerleştirdikten sonra kalan sütle keki iyice ıslatalım.
Muhallebinin diğer yarısını kekin üzerine boşaltalım ve yine her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
Tatlımızı bu şekilde en az 2-3 saat mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Servis edeceğimiz zaman dolaptan çıkardığımız tatlının üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayalım. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Kardelen tatlısı tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Her katmanında farklı bir lezzet sunan bu tatlı, özel günlerinizde veya sıradan bir günü şenlendirmek için idealdir. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi