Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, terör örgütü PKK mensuplarınca 9 Haziran 2017'de 22 yaşında Batman'ın Kozluk ilçesinde şehit edildi.

Dönemin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden Yalçın ağır yaralandı.

Osmancık'ta görenleri şaşkına çeviren kaza: Araç ağaca çarptı, sürücü kayıp! Osmancık'ta görenleri şaşkına çeviren kaza: Araç ağaca çarptı, sürücü kayıp!

Kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi'nde şehit düşen Aybüke öğretmenin naaşı, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde toprağa verildi.

Şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın, kızı olmadan bir Öğretmenler Günü daha geçireceklerini dile getirdi.

Aybüke'nin neşe ve sevinç içinde Batman'daki görev yerine gittiğini anlatan Yalçın, "Karnelerin verildiği gün, ilk ve son defa öğrencilere karnelerini vererek, o sevinci ve güzelliği yaşayarak eve dönüş yolunda, hainlerin saldırısı sonucunda şahit oldu. Biz çocuğumuzdan razıyız, inşallah Allah da razıdır." dedi.

Yalçın, kızı gibi ülkesini ve Türk milletini seven nesiller yetiştirmek üzere çabalayan öğretmenlerin her birine ayrı ayrı başarılar diledi.

Kızının öğretmen olduğu gün yaşadığı mutluluğu anlatan Yalçın, şöyle devam etti:

"Atandığını öğrendiğinde büyük sevinçle 'Babacığım, atamam yapıldı.' diyerek boynumuza sarıldı. Biz de tebrik ettik. Sosyal medyasında 'Öğretmen oldum ben' diye paylaşım yapmış. Öğretmenliği çok seviyordu. Özellikle müzik alanında öğretmenlik yapmayı istiyordu. O dönem bölgeyi sıkıntılı gördüğümüz için göndermek istemedik ama bize ders verircesine 'Bayrağın dalgalandığı her yer vatanımızdır, bunu senden öğrendik babacığım, neden şimdi böyle diyorsun.' dedi. O zaman biz de kabul ettik. İlk görev yerine beraber gittik."

Baba Yalçın, şehit öğretmenlerin de ailelerinin, hayallerinin, gelecekle ilgili düşüncelerinin bulunduğuna dikkati çekerek, "Hal böyleyken farklı oluşum içindeki insanlar, bu çocukların da yaşam hakları olduğunu düşündüler mi? Oraya buraya yeşil selam gönderenler, oraya buraya gülücükler ile tebessüm edenler, bu öğretmenlerin aileleriyle ilgili bir şey düşünüyor mu acaba? Zaman zaman yapılan açıklamalar gerçekten bizi ürkütüyor ve dehşete düşürüyor." değerlendirmesinde bulundu.