İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Mis gibi kokusuyla ve ağızda dağılan kıvamıyla herkesin favorisi olmayı başaran bu tatlının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Detaylar için okumaya devam edin...

Herkesin severek yediği ve sıkça yapılan tatlılardan biri olan irmik helvası, bu tarifle daha da özel bir hale geliyor. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif, irmik helvasını yaparken işinizi oldukça kolaylaştıracak.

Geleneksel tatlarımızdan biri olan irmik helvası, evde kolayca yapabileceğiniz bir tatlıdır. Bu tarif sayesinde tane tane dökülen, tam kıvamında bir irmik helvası hazırlayabilirsiniz. Malzemeler ve yapılış adımları burada!

MALZEMELER

Helva için:

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1/2 su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker

Servisi için:

2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

TARİF

3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin.

İrmik helvası, hem lezzetiyle hem de yapımının kolaylığıyla sofralarımızın vazgeçilmezi olan bir tatlıdır. Bu tarif sayesinde, tam ölçülü ve tane tane dökülen bir irmik helvası hazırlayarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Servis önerileri ve püf noktalarına dikkat ederek, irmik helvasını daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi